کاردرمانی قدرت خاوری » علمی » تکنیک های رفتار با کودکان وقتی بر سر اسباب بازی دعوا می کنند
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

تکنیک های رفتار با کودکان وقتی بر سر اسباب بازی دعوا می کنند

دعوا و جر و بحث در سنین کودکی بسیار شایع است که یکی از متداول ترین دلایل آن اسباب بازی و وسایلی است که کودکان می خواهند تصاحب کنند. اما در چه صورتی با یکدیگر بر سر این مسائل به مشکل برمی خورند؟ چگونه باید با آن ها رفتار کرد؟ آیا می توان این رفتارها را در آن ها کم و در نهایت حذف کرد؟ برای دانستن هر یک از این موارد، توصیه می کنیم این نوشتار را تا انتها دنبال کنید.

جیغ و دعوا بر سر اسباب بازی

عللی که باعث می شود کودکان بر سر اسباب بازی با هم بحث کنند

برخی از کودکان هستند که عادت دارند وسایل و اسباب بازی دیگر کودکان را به زور از آن ها بستانند و مورد استفاده قرار دهند.

برخی دیگر هستند که به هیچ عنوان تمایلی به اشتراک گذاری وسایل خود با دیگر کودکان ندارند و می خواهند که تنها خودشان از این اشیا استفاده نمایند.

یکی از شایع ترین دعواهایی که در میان کودکان در مهد کودک رخ می دهد بر سر تصاحب اسباب بازی و اشیائی است که در این مکان، به صورت مشترک برای همه قابل استفاده است. این مورد می تواند حتی به دعواهای جدی و کتک کاری میان آن ها نیز منجر شود.

نکاتی برای مقابله با کج خلقی کودک بر سرگرفتن اسباب بازی و وسایل دیگر

یکی از عاداتی که معمولا به غلط برای کودک شکل می گیرد، این است که خواسته های خود را بتواند با گریه، پرخاشگری و جیغ زدن اجرایی سازد. در صورت توجه کردن به این رفتارها و بال و پر دادن به آن، کودک متوجه می شود که با هر بار پرخاشگری می تواند به خواسته خود برسد. بنابراین نسبت به تکرار کردن آن اصرار می ورزد و همزمان با رشد او، این حس نیز در او تقویت می شود و اثرات خود را در آینده نشان می دهد.

به طور کلی لازم است در صورت مواجهه با چنین شرایطی و یا مواردی که در قسمت قبل بیان شد، واکنش مطلوبی از سوی والدین و یا مربیان بروز داده شود تا مبادا عادات غلط در کودک تقویت شوند.

دعوای کودکان بر سر اسباب بازی

چنانچه فرزند شما هم بر سر اسباب بازی و یا سایر وسایل با کودکان دیگر دعوا می کند و نمی تواند با آن ها کنار بیاید، توجه شما را به نکات تربیتی زیر جلب می کنیم:

  • به کودک خود بیاموزید برای اموری که لازم است، اجازه بگیرد. به ویژه برای استفاده از وسایل و اسباب بازی های دیگر دوستان و کودکان اطرافش. به او توضیح دهید که اگر فرد مقابل اجازه استفاده از وسایلش را ندهد، حق استفاده از آن ها را ندارد.
  • کاهش حس مالکیت و انحصارطلبی در کودکان با هدف افزایش تعامل آن ها با دیگران بسیار موثر است. والدین و مربیان برای این کار می بایست با اطرافیان خود روابط تبادلی مناسبی را برقرار کنند و طی آن، وسایل خود را به یکدیگر قرض دهند. همچنین در خانه نیز به اشتراک گذاشتن وسایل غیرشخصی می تواند به خوبی به کودک بیاموزد که کمی از موضع مالکیتی اش بر سر اشیای مختلف، کوتاه بیاید. تکرار این رفتار، به مرور زمان در رفتار کودک نیز موثر واقع خواهد شد.
  • با انجام تمرینات و بازی های مختلف، به کودک خود بیاموزید که گاهی برای انجام برخی بازی ها و یا استفاده از اسباب بازی های مختلف، لازم است که نوبت را رعایت کند. به عنوان مثال فوت کردن شمع توسط کودکان به صورت نوبتی، گرفتن نوبتی توپ و دادن آن به نفر بعدی و … .
  • شما به عنوان مادر یا پدر فرزند، می دانید که چه وسیله و اسباب بازی برای او از همه عزیزتر است و حساسیت بالایی روی آن دارد. بنابراین یکی دیگر از اقدامات مهمی که باید انجام دهید این است که این اشیا را قبل از ورود میهمان و یا افراد غیر از خانواده، از دسترس خارج کنید.
  • هنگامی که کودکان با هم دعوا می کنند، سعی کنید تا جایی که بحث، شدت نگرفته و می دانید که آسیبی به یکدیگر وارد نمی کنند، در امور آن ها دخالت ننمایید.
  • به فرزندان خود بیاموزید که به صورت دسته جمعی باهم بازی کنند. برخی از بهترین بازی های گروهی شامل توپ بازی، قطار بازی، آب بازی، آشپزی و خاله بازی، ساختن قلعه با آجر یا بلوک های پلاستیکی و … .
  • در شرایطی که به قدر کافی برای خاتمه یافتن بحث و جدل کودکان صبر کرده اید اما می بینید که خبری از بهبود روابط در میان آن ها نیست، بهتر است بدون عصبانیت و پرخاشگری دخالت کنید و آن ها را به آرامش دعوت نمایید. سپس با درخواست بازی نوبتی از هر دو کودک و یا بازی با یکدیگر سعی کنید روابط آن ها را بهبود ببخشید.
  • قبل از زمان بازی از کودک خود بخواهید به شما بگوید آیا چیزی هست که دوست ندارد آنرا به دیگران بدهد و به او کمک کنید آن وسایل مخصوص را در جایی خاص نگهداری نماید. سپس از او بخواهید چیزهایی که تمایل دارد در اختیار دیگران قرار دهد را مشخص نماید. این کار به او مفهوم قسمت کردن وسایل با دیگران را یاد می‌دهد. همچنین از دوست او نیز بخواهید برخی از اسباب بازی‌هایش را با خود بیاورد که با کودک شما بازی کند. با این کار حس سخاوتمندی کودک شما ارتقا می‌یابد زیرا او احساس نمی‌کند که فقط وسایل او در اختیار دیگران قرار می گیرد
  • استفاده از تایمر برای استفاده از اسباب بازی ها می تواند راهکار مناسب و در عین حال عادلانه ای باشد. به این صورت که پس از به پایان رسیدن مدت زمان در نظر گرفته شده برای هر یک از طرفین، بازی به نفر دیگر، منتقل شود.
  • چنانچه اقدامات فوق تاثیرگذار نبود، اسباب بازی را از هر دوی آن ها بگیرید و بازی جدید را ترتیب دهید. بهتر است این بازی به صورت گروهی انجام شود. این کار موجب حواسپرتی کودکان می شود. در نهایت اگر آرام شدند و قول دادند که به صورت نوبتی با هم کنار بیایند، می توانید وسایل را به آن ها بازگردانید تا بازی را از ابتدا آغاز نمایند.
  • نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که به هیچ عنوان به گریه و قشقرق کودک توجه نکنید. او این وخصلت را ابزاری قرار می دهد برای باز پس گرفتن وسایلش و اگر شما تحت این رفتار کودک قرار گیرید، در آینده به سختی قادر خواهید بود که او را کنترل نمایید.

توجه به همین چند نکته ساده می تواند تاثیر شگرفی در راستای تربیت کودک داشته باشد. می دانیم که رفتارها و اقدامات هر شخص بزرگسال، اغلب ریشه در دوران کودکی او دارد. بنابراین اگر پایه ریزی به صورت اصولی انجام نگیرد، می تواند در آینده مشکلات جدی برای او ایجاد نماید که قادر به حل کردن آن ها نیست.

کاردرمانی قدرت خاوری

کاردرمانی قدرت خاوری با بهره گیری از کادری مجرب، متعهد و علمی و استفاده از تجهیزات به روز توانبخشی در راستای هدف خدمت به جامعه توانخواهان ایران، آماده ارائه خدمات نوین توانبخشی و باز توانبخشی در حیطه های مختلف جهت بهبود و تعالی سطح عملکردی و استقلال کودکان مبتلا به ضایعات سیستم عصبی مرکزی است. کاردرمانی قدرت خاوری با رویکردی "مراجع محور" پس از ارزیابی و معاینات اولیه اهداف کوتاه مدت و بلند مدت درمانی مراجع را به صورت واضح و مشخص به ایشان ارائه نموده و پس از اطمینان از آگاهی کامل مراجع به روند و مسیر درمان، خدمات توانبخشی را ارائه می نماید.
برچسب ها:
مقالات مرتبط
تمسخر کودک اوتیسم در مدرسه

تمسخر کودک اوتیسم در مدرسه

برقراری ارتباط اجتماعی یکی از نیازهای کودک است که در سنین مدرسه به اوج خود می‌رسد. اکثر کودکان...

خواب در کودکان اوتیسم

خواب در کودکان اوتیسم

تحقیقات نشان داده است که حدود 40 تا 80 درصد کودکان دارای اوتیسم در خوابیدن دچار مشکلاتی هستند....

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *